ua en ru

Кабмін вирішив ліквідувати НАК "Енергетична компанія України"

Кабінет міністрів України вирішив ліквідувати Національну акціонерну компанію "Енергетична компанія України".

Кабінет міністрів України вирішив ліквідувати Національну акціонерну компанію "Енергетична компанія України". Про це йдеться у постанові № 398 від 3 вересня 2014 р.

"Кабінет міністрів України постановляє: ліквідувати національну акціонерну компанію "Енергетична компанія України", - йдеться в документі.

Також уряд затвердив склад ліквідаційної комісії "Енергетичної компанії", які очолив генеральный директор ДК "Ядерне паливо" Сергій Дробот.

Крім того, уряд доручив "Енергетичній компанії " передати Міністерству енергетики та вугільної промисловості державні пакети акцій акціонерних товариств "ДЕК "Центренерго" (78,29%), "Луганськобленерго" (60,06%) та "Дністровська ГАЕС" (87,4%).

Також уряд доручив Міненерго здійснити заходи щодо ліквідації "Енергетичної компанії України" та поінформувати у п'ятимісячний строк Кабінет міністрів України про результати.

"Закріпити адміністративну будівлю по вул. Хрещатик, 34, у м. Києві на праві господарського відання за Державним концерном "Ядерне паливо", - йдеться у документі.

Національна акціонерна компанія "Енергетична компанія України" утворена на виконання указу Президента України від 22 січня 2004 р. № 69 "Про заходи щодо підвищення ефективності управління електроенергетичним комплексом". Компанія займається розвитком ринкових механізмів у діяльності господарських товариств, акції яких передано до статутного фонду Компанії, та її дочірніх підприємств , та координує діяльності підприємств електроенергетичного комплексу для забезпечення надійності енергопостачання споживачів.

Наразі, у статутному капіталі компанії залишилися пакети акцій ПАТ "Центренерго", ВАТ "Луганськобленерго" та ПАТ "Дністровська ГАЕС".

"Зважаючи на те, що після передачі в управління Міненерговугілля вищезазначених пакетів акцій в управлінні та статутному капіталі Компанії не залишиться жодного пакету акцій, необхідно прийняти рішення щодо припинення Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України" шляхом ліквідації, - зазначили в Міненерговугілля.