ua en ru

Кабмін дозволив закупівлю юрпослуг для захисту України в розглядах з виплати РФ держборгу

Кабмін дозволив закупівлю юрпослуг для захисту України в розглядах з виплати РФ держборгу Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін дозволив Мін'юсту залучити для захисту юркомпаніями

Кабінет міністрів України дозволив Міністерству юстиції залучити юридичну компанію для захисту позицій України в судових розглядах з виплати трьох мільярдів доларів держборгу Росії в 2016-2017 роках. Про це свідчить розпорядження №1313 від 18 грудня, опубліковане на урядовому порталі.

"... Дозволити Міністерству юстиції здійснити закупівлю юридичних послуг, пов'язаних із захистом прав та інтересів України під час розгляду у закордонних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб'єкта та України щодо вимог за облігаціями зовнішньої державної позики випуску 2013 року, в 2016 і 2017 роках із застосуванням переговорної процедури закупівлі відповідно до пункту 7 частини другої статті 39 Закону України "Про здійснення державних закупівель", - сказано в тексті документа.

Нагадаємо, Кабінет міністрів оприлюднив список боргових зобов'язань перед Росією, які підпадають під введений мораторій.