ua en ru

Кабмін дозволив тимчасовий імпорт електроенергії з Росії

Кабмін дозволив тимчасовий імпорт електроенергії з Росії
З метою уникнення "віялових" відключень електроенергії споживачам Кабінет міністрів України погодився з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо дозволу тимчасового імпорту електроенергії з Росії.

З метою уникнення "віялових" відключень електроенергії споживачам Кабінет міністрів України погодився з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо дозволу тимчасового імпорту електроенергії із суміжних країн, в тому числі Росії. Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів України № 1188-р від 5 грудня 2014 р., повідомляє прес-служба українського енергетичного відомства.

Згідно з повідомленням, у розпорядженні зазначено, що тимчасовий імпорт електроенергії із суміжних країн буде здійснювати державне підприємство "Укрінтеренерго". Також, документом передбачено, що ціна не повинна перевищувати середньозважений тариф за попередній місяць для енергогенеруючих компаній теплових електростанцій, що визначений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Крім того, у розпорядженні зазначено, що "Укрінтеренерго" в установленому законодавством порядку здійснює продаж закупленої електроенергії оптовому постачальнику електричної енергії за ціною, що не перевищує середньозважений тариф за попередній місяць для енергогенеруючих компаній теплових електростанцій, визначений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Також відповідним розпорядженням рекомендовано НКРЕКП визначити алгоритм розподілу коштів оптового ринку електроенергії України, забезпечивши проведення в повному обсязі розрахунків за неї, додають у прес-службі Міненерго.

Нагадаємо, 5 грудня Кабмін також продовжив режим надзвичайних заходів в енергетиці ще на місяць.