ua en ru

Кабмін дозволив Мінюсту закупити юридичні послуги для захисту інтересів України у справі про повернення "скіфського золота"

Кабінет міністрів України дозволив Міністерству юстиції України закупити юридичні послуги для захисту інтересів України у справі про повернення "скіфського золота" з музею в Нідерландах вартістю понад 120 млн дол.

Кабінет міністрів України дозволив Міністерству юстиції України закупити юридичні послуги для захисту інтересів України у справі про повернення "скіфського золота" з музею в Нідерландах вартістю понад 120 млн дол. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 787-р від 3 вересня 2014 р.

"З метою належного захисту прав та інтересів України у закордонних юрисдикційних органах і запобігання завданню державі збитків на суму понад 120 млн дол. у справі за позовом компанії Krederi LTD (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) до держави Україна, а також недопущення втрати культурної спадщини України, що утримується Музеєм Алларда Пірсона - археологічним музеєм Амстердамського університету (Королівство Нідерланди), дозволити Міністерству юстиції здійснити закупівлю юридичних послуг, пов'язаних із захистом прав та інтересів України під час розгляду у закордонних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб'єкта та України із застосуванням переговорної процедури закупівлі відповідно до пункту 7 частини другої статті 39 закону України "Про здійснення державних закупівель"", - йдеться у документі.

Так, згідно з документом, інтересів України повинні захищатися у справах за позовом компанії Krederi LTD (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) до держави Україна; та за позовом держави Україна до Музею Алларда Пірсона - археологічного музею Амстердамського університету (Королівство Нідерланди).