ua en ru

Кабмін ратифікував угоду між Україною та Францією про спільне виробництво фільмів

Кабінет міністрів України схвалив проект закону України "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Французької Республіки про спільне виробництво фільмів". Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 18 квітня, повідомляє прес-служба Кабміну.

Міністерство культури України спільно з Державним агентством України з питань кіно ініціювали підписання міжурядової угоди між Україною та Францією про спільне виробництво фільмів, враховуючи зацікавленість України у доступі до європейського кінематографічного простору та розуміючи важливість закріплення двосторонніх відносин із найбільшими кінематографічними країнами Європи.

Вказана угода відкриває можливість українським і французьким продюсерам спільно створювати фільми та сприятиме розвитку кіноосвіти, обміну кадрами, проведенню спільних кінематографічних заходів.

Прийняття зазначеного акта дозволить повною мірою використовувати потенціал обох сторін у сфері кіновиробництва, закріпити традиційно дружні та взаємовигідні відносини між державами в питаннях культурного співробітництва.