ua en ru

Кабмін розгляне можливість використання зекономленого газу за пільговим тарифом вже в літній період

Кабмін розгляне можливість використання зекономленого газу за пільговим тарифом вже в літній період Фото: Павло Розенко

Розенко закликає громадян економити

Кабінет міністрів України розгляне можливість використання зекономленого населенням в зимовий період об'єму газу за пільговим тарифом вже у літній період. Про це сьогодні, 10 лютого, під час звіту в комітеті Ради з економічної політики заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заощаджуйте! Адже в кінці сезону у тих, хто заощаджує, на персональному рахунку залишиться деяка сума залишку від субсидій. І тоді уряд буде приймати рішення - або дозволити людям далі використовувати цю субсидію і таким чином пройти спокійно і літній період. Можливо, є варіанти, взагалі, монетизації цієї суми, щоб люди вклали кошти в енергозбереження на наступний сезон", - сказав Розенко.

Він також назвав помилковими чутки про те, що громадяни, які не в повній мірі використали обсяг газу за пільговим тарифом у зимовий період, на наступний сезон вже його не отримають.

"Газопостачальні контори цілеспрямовано розповсюджують інформацію, щоб люди якомога більше спалювали, бо "субсидія і так за вас розрахується". Ще раз кажу: навпаки, я закликаю всіх економити", - заявив міністр.

Нагадаємо, в Україні середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на одну сім'ю у грудні 2015 року збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року в 3,3 рази, склавши 1090,9 гривень.