ua en ru

Міненерго запропонує Кабміну розглянути ціну на газ для населення на наступному тижні

Міненерго запропонує Кабміну розглянути ціну на газ для населення на наступному тижні Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Міненерго планує внести на розгляд уряду відповідну постанову

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує подати на розгляд уряду постанову про збереження ціни на газ для населення на поточному рівні на наступному тижні. Про це РБК-Україна повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

"Так, на наступному тижні ми внесемо на розгляд Кабміну питання про збереження ціни на газ для населення", - повідомив Насалик.

Нагадаємо, 28 березня Кабінет міністрів України продовжив дію положення про покладення спеціальних зобов'язань НАК "Нафтогаз України" до 1 червня 2018 року. Постановою від 22 березня 2017 року уряд поклав спеціальні зобов'язання на суб'єктів ринку природного газу на строк до 1 квітня 2018 року. Вони полягають у продажу палива для потреб побутових споживачів за ціною, розрахунок якої прив'язаний до ринкових середньорічних цінами на європейському хабі.

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що прийняття документа продовжить дію спеціальних зобов'язань суб'єктів ринку для забезпечення громадських інтересів на ринку природного газу до 1 червня 2018 року.