ua en ru

Кабмін може розглянути документ про продовження спецзобов'язань для "Нафтогазу" після 18 лютого

Кабмін може розглянути документ про продовження спецзобов'язань для "Нафтогазу" після 18 лютого Фото: "Нафтогаз України" (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Це буде можливо після переговорів з МВФ

Проект постанови про затвердження положення про покладення спецзобов'язань на суб'єкти ринку природного газу, підготовлений Міненерго та опублікований на сайті відомства для громадського обговорення, може бути винесений на розгляд уряду після 18 лютого. Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.

"Після переговорів з МВФ (групою експертів Міжнародного валютного фонду, яка прибула в Україну 12 лютого, - ред.)", - уточнив він.

За словами джерела, в ході візиту представники групи можуть бути залучені до обговорення документа про продовження спецзобов'язань для "Нафтогазу" і по завершенню процесу, після 18 лютого, ухвала може бути винесена на розгляд Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, станом на 7 лютого заборгованість контрагентів, які отримують газ від ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на пільгових умовах, знизилася на 12,1% за тиждень та склала 49,9 млрд грн.