ua en ru

Кабмін розглядає можливість скорочення поставок газу підприємствам з серпня на 30%

Кабінет міністрів розглядає можливість скорочення поставок газу промисловим підприємствам і підприємствам теплокомуненерго з серпня 2014 р. на 30%.

Кабінет міністрів розглядає можливість скорочення поставок газу промисловим підприємствам і підприємствам теплокомуненерго з серпня 2014 р. на 30%. Про це РБК-Україна повідомила прес-служба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

"Ця міра економії обговорювалася в кризовому енергетичному штабі, при підготовці постанови "Про заходи щодо забезпечення населення, підприємств, установ і організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014-2015 рр.". Ми зможемо дати коментар після опублікування цієї постанови", - повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Нагадаємо, з 16 червня Росія припинила поставки газу в Україну. Станом на 16 липня в українських ПСГ накопичено 14,5 млрд куб. м газу. Раніше для нормального проходження Україною зими необхідно було, щоб в ПСГ було близько 20 млрд куб. м газу. Влада України ставить собі завдання скоротити споживання газу в країні.