ua en ru

Кабмін розраховує на фінансову підтримку угод між Україною та ЄС. - Мінекономрозвитку

Уряд прийняв низку рішень, які дозволять залучити допомогу ЄС для фінансування програм у різних секторах економіки. Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Він зазначив, що реалізація угоди про фінансування рамкової програми на підтримку угод між Україною та Європейським Союзом передбачає фінансування з боку Євросоюзу в розмірі 27 млн євро на приведення стандартів роботи органів державної влади України до стандартів ЄС.

Зокрема, за словами Максюти, на засіданні Кабміну було схвалено проект угоди про підтримку енергетичної стратегії. А отже, частину коштів, які будуть отримані від Європейського Союзу в рамках фінансування рамкової програми, планується спрямувати на реалізацію заходів, пов'язаних із енергетичною безпекою й підвищенням стандартів захисту навколишнього природного середовища.

"Прийнято низку рішень щодо місцевого розвитку, міграційної політики, тобто, - це цілий комплекс угод, які Україна продовжує укладати з ЄС. Ми вже сьогодні маємо угоди - і у формі технічної допомоги, і у формі бюджетної підтримки. До кінця 2013 р. ми маємо підписати угоди більш ніж на 148 млн євро, а наступного року - щонайменше на 140 млн євро", - повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Кабмін готується підписати п'ять угод між Україною і Євросоюзом, в тому числі рамкової угоди, спрямованої на запровадження інституційних реформ у рамках програми "Східного партнерства".

За його словами мова йде в тому числі про рамкову угоду про підтримку угод між Україною та ЄС, спрямованих на запровадження інституційних реформ у рамках програми "Східне партнерство", програми "Місцевий розвиток", орієнтованої на громадськість, програми підтримки України щодо управління міграційними процесами та надання притулку, в межах якого буде реалізовано три проекти, спрямованих на посилення інституційної спроможності та ефективності роботи Державної міграційної служби, покращення її матеріально-технічних та інфраструктурних можливостей, щорічні програми співробітництва Європейського союзу з Україною щодо дій з ядерної безпеки, продовження підтримки реалізації Енергетичної стратегії України, яка передбачає зменшення забруднення навколишнього середовища теплоенергетичними установками, поліпшення якості нафтопродуктів і впровадження системи контролю якості з метою запровадження стандартів Євро-4, Євро-5, а також підвищення енергетичної безпеки.