ua en ru

Кабмін намагається скасувати мита США на українську сталь

Кабмін намагається скасувати мита США на українську сталь Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Трамп 8 березня підписав розпорядження про введення мит на ввезення сталі та алюмінію

У Кабінеті міністрів України мають намір виключити українську промислову продукцію з-під дії обмежувальних заходів, які затвердив президент США Дональд Трамп. Про це написала в Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська.

"Уряд України приймає всі заходи, щоб продукція походженням з України була виключена з-під дії введених США заходів...Ми віримо, що українська продукція, для якої американський ринок є традиційним, не є загрозою національній безпеці США", - заявила Микольська.

За її словами, Кабмін перебуває у постійному діалозі з урядом США і працює з українськими виробниками з даного питання.

Щодо запроваджених США спеціальних мит на вироби зі сталі та алюмінію. Уряд України вживає всіх заходів щоб продукція п...

Опубліковано Nataliya Mykolska 9 березень 2018 р.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп 8 березня підписав розпорядження про введення мит на ввезення сталі та алюмінію у розмірі 25 і 10 відсотків відповідно.

Тарифи вступлять в силу через 15 днів. Відзначається, що Трамп здійснює свої повноваження щодо введення 25% тарифу на імпорт сталі і 10% тарифу на імпорт алюмінію для "захисту національної безпеки".