ua en ru

Уряд просить Раду розглянути законопроекти щодо медичної реформи

Уряд просить Раду розглянути законопроекти щодо медичної реформи Фото: Степан Кубів

Кабмін також просить розглянути законопроект про демонополізацію спиртової галузі

Верховна Рада має внести до порядку денного і розглянути вже на поточному пленарному тижні проекти законів щодо медичної реформи. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів Верховної Ради заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, найбільш важливе питання для уряду та, сподіваюся, більшості фракцій, для людей, для депутатів є розгляд законопроектів медичної реформи вже на цьому пленарному тижні", - заявив Кубів, зазначивши, що медичну реформу не можна відкладати далі, як це робилося багато років.

Перший віце-прем'єр закликав депутатів невідкладно проголосувати проекти законів №6327 про державні гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів і №6329 про внесення змін до бюджетного кодексу України.

Крім того, уряд просить парламент знайти можливість розглянути законопроект №5445 про демонополізацію спиртової галузі та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду України розглянути законопроект про медичну реформу до кінця цієї сесії.