ua en ru

Кабмін просить Раду провести позачергове засідання 23-27 лютого для розгляду змін до держбюджету-2015

Кабмін просить Раду провести позачергове засідання 23-27 лютого для розгляду змін до держбюджету-2015

Кабінет міністрів України закликає Верховну Раду України провести позачергове засідання в період з 23 по 27 лютого для розгляду законопроектів про внесення змін до державного бюджету на 2015 р. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр культури України В'ячеслав Кириленко сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу повідомити, що у нас зранку вже відбулося засідання кабінету міністрів, ми обговорювали переговори з місією МВФ. Ці переговори тривали і всі вихідні, протягом суботи. У нас наступні пропозиції: ми, як і брали на себе зобов'язання, 15 лютого внесемо проект змін до державного бюджету України і можливо з ним ще пакет законопроектів, спрямованих на виконання цих змін до бюджету на 2015 р. разом з тим, ми будемо просити Верховну Раду, щоб на тому тижні, 23-27 лютого, було проведено спеціальне позачергове засідання парламенту, зоб обговорити ці зміни та пакет законів, необхідні для того, щоб ці зміни запрацювали. Уряд звернеться щодо конкретної дати проведення такого позачергового засідання на ваш розгляд. Ми вважаємо, що таке засідання є вкрай необхідне, щоб ми могли завершити консультації з місією МВФ", - сказав Кириленко.

Також Кириленко повідомив, що уряд просить Раду розглянути наступні законопроекти: №1547 про організацію оборонного планування в першому читанні; №1581 про житлово-комунальні послуги, №1580 проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умови ведення бізнесу (в другому читанні); №0934 про ліцензування певних видів господарської діяльності; №1537 про внесення змін до бюджетного кодексу України щодо державних капіталовкладень; №1552 про внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини; №2058 щодо увіковічення пам'яті Небесної сотні та музею Революції гідності та законопроект № 1551 на прохання Мінекономіки.

Нагадаємо, Кабмін створить робочу групу при Мінфіні для напрацювання змін до держбюджету-2015.

Як заявив раніше координатор парламентської більшості, голова фракції "Блоку Петра Порошенко" Юрій Луценко, проект змін до Державного бюджету України на 2015 рік уряд має передати до парламенту до четверга, 5 лютого 2015 р.