ua en ru

Кабмін просить Раду ухвалити 13 найважливіших законопроектів

Кабінет міністрів України просить Верховну Раду України ухвалити у першому читанні 13 найважливіших урядових законопроектів. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко під час засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд вніс 13 нових законопроектів. Сподіваємося на їх ухвалення найближчим часом. Всі вони важливі. Але найважливіші - ті, у яких мова йде про оборону і національну безпеку нашої країни, особливо в умовах загострення російсько-терористичної агресії на сході України. Мова йде про закон № 1535 "Зміни до закону про оборону України про військовополонених та інтернованих осіб в особливий період", законопроект "Про внесення змін до законів України про організацію оборонного планування"", - повідомив Кириленко.

Також, за його словами, уряд наполягає на ратифікації парламентом угоди між Литовською Республікою, Польщею та Кабінетом міністрів України стосовно створення спільної військової частини.

"Важливим є законопроект № 1839 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення майнових прав акціонерів". Це резонансний законопроект. Уряд на своєму засіданні ухвалив свою редакцію, яку вважає прийнятною, ефективною та такою, що вирішить всі питання", - зазначив Кириленко.

Також, як зазначив віце-прем'єр, уряд наполягає на ухваленні законопроекту Про внесення змін до законів України щодо реформування органів внутрішніх справ.

"Окремо ми просимо ухвалити законопроект, який важливий з точки зору отримання зовнішніх грошей для України. Мова йде про 500 млн дол. допомоги США і 300 млн дол. допомоги від Японії. Це законопроект №1537 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних капіталовкладень". Він вступає в колізію з законопроектом № 1536, який вже ухвалений в першому читанні "Про інвестиційну діяльність". Ми би все таки пропонували найважливіші норми законопроекту №1536 внести до законопроекту №1537 і ухвалити базовий №1537 в цілому, тому що він стосується зовнішньої допомоги для України", - сказав Кириленко.

Крім того, за його словами 20 законопроектів Кабміну розглядаються в режимі другого читання, тому він просив парламентські комітети пришвидшити їх проходження та ухвалення.

Нагадаємо, Рада на цьому тижні почне процес внесення змін до Конституції щодо децентралізації.