ua en ru

Кабмін просить Раду підтримати експеримент щодо розподілу доходів одеської митниці

Кабмін просить Раду підтримати експеримент щодо розподілу доходів одеської митниці Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Частина коштів від одеської митниці спрямують на будівництво дороги Одеса-Рені

Кабінет міністрів України просить Верховну Раду підтримати спрямування частини коштів від одеської митниці на будівництво дороги Одеса-Рені. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми з вами прийняли рішення на засідання ГФС, що ми вводимо експеримент - в Одеській області для справедливого підходу щодо планового доходу на митниці в Одеській області. У нас є планові доходи на одеській митниці. Все, що вище плану, визначеного Мінфіном, ділиться справедливо 50/50: 50% - до держбюджету і 50% - на будівництво дороги. Для цього Кабмін вносить зміни в Бюджетний кодекс і просить парламент потримати на наступному тижні ці зміни, які передбачають проведення експерименту в одеській митниці про зарахування надпланових доходів, 50% надпланових доходів будуть фактично зараховуватися в бюджет Одеської області, і будуть направлятися на будівництво дороги Одеса-Рені", - заявив Яценюк.

Прем'єр зазначив, що такі зміни будуть прийняті та передані у Раду сьогодні.

Нагадаємо, вчора, 7 липня, про намір передати частину коштів одеської митниці заявив Президент України Петро Порошенко.