ua en ru

Кабмін прийняв рішення з інженерного облаштування кордону з РФ

Кабінет міністрів України прийняв рішення з інженерного облаштування кордону з Російською Федерацією.

Кабінет міністрів України прийняв рішення з інженерного облаштування кордону з Російською Федерацією. Про це заявив на брифінгу міністр Кабінету міністрів Остап Семерак (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення з інженерного облаштування державного кордону... на ділянці з Російською Федерацією", - сказав Семерак.

Міністр Кабміну зауважив, що повідомляти подробиць він не буде, бо рішення приймалося на закритій частині засідання.

Нагадаємо, раніше в Державній прикордонній службі повідомили, що розраховують отримати на облаштування державного кордону 21 млн євро з виділених Україні коштів від Європейського союзу.

"Україні перераховані два транші на потреби управління кордонами. Державна прикордонна служба України розраховує отримати 21 млн євро. Згідно з умовами, допомога може бути використана для прискорення проведення прикордонних процедур (прилади паспортного контролю, біометричні сканери та ін.), підвищення мобільності (патрульні автомобілі, вертольоти) і спостереження (тепловізійна техніка, малі безпілотні літальні апарати)", - йшлося в повідомленні Держприкордонслужби.

Як повідомлялося, 23 червня Кабінет міністрів України розпорядився закрити пункт пропуску "Ізварине" в Луганській області на кордоні з Росією.