ua en ru

Кабмін прийняв рішення про ліквідацію "Укравтодору"

Кабмін прийняв рішення про ліквідацію "Укравтодору" Фото: Андрій Пивоварський

Уряд почав дуже важливу реформу - реформу "Укравтодору"

Кабінет міністрів України прийняв рішення про ліквідацію "Укравтодору". Про це заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський сьогодні в Одесі під час наради з Президентом України Петром Порошенком, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дуже вдячний Президенту і дуже вдячний прем'єр-міністру за те, що вони створюють для Міністерства інфраструктури альтернативи джерел фінансування для будівництва нових доріг. Без альтернативних джерел не можливо буде побудувати дорогу Одеса-Рені, відновити дорогу Львів-Луцьк. Ямкові ремонти не працюють - це пережиток часу", - зазначив очільник міністерства.

Він зазначив, що на цей рік на ямкові ремонти видано 1 млрд 700 млн грн, що складає 5-6% від того, що в принципі треба, щоб подолати ямковість в Україні, хоча якби було реальне планування будівництва доріг на 5-7 років, поняття "ремонт ямковості" не було б взагалі.

"Виходячи з цієї ситуація 3 місяці тому уряд почав дуже важливу реформу - реформу "Укравтодору". На сьогодні Кабінетом міністрів прийнято рішення про ліквідацію ДАК. Це фінальна крапочка в процесі написання дорожньої карти, яким чином ми реформуємо систему автодору, яким чином передамо експлуатаційні можливості на місця, яким чином будемо фінансувати дорожнє будівництво, і дорогу Одеса-Рені, який є трансєвропейським коридором", - сказав Пивоварський.

Він також зазначив, що МІУ потрібна підтримка Президента, прем'єра та парламенту для створення дорожнього фонду.

"Якщо буде створено Дорожній фонд,і він буде наповнюватися, це буде суттєве джерело, яке дозволить планово проводити ремонт доріг", - сказав Пивоварський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кабміні підтримали ліквідацію "Автомобільних доріг України".