ua en ru

Кабмін ухвалив постанову про посилення соціального захисту при оплаті за ЖКП

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про посилення соціального захисту при оплаті за житлово-комунальні послуги. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Надрага підкреслив, що право на отримання державної допомоги (субсидії) мають працюючі громадяни, які витрачають на оплату житлово-комунальних послуг 15% сукупного доходу, та інваліди і пенсіонери, які витрачають на оплату ЖКП 10% сукупного доходу. В.Надрага підкреслив, що Кабмін спростив процедуру оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. "Я хотів би вам сказати, що завдання поставлено таким чином, щоби як можна більша кількість нашого населення мала змогу отримати субсидії", - наголосив В.Надрага.

За словами міністра, для громадян, які уже отримають субсидії, така допомога буде перерахована автоматично. В.Нардага наголосив, що мають право отримувати субсидію і ті громадяни, які мають поточну заборгованість за ЖКП.

За словами В.Надраги, Міністерство праці та соціальної політики планує впродовж серпня 2010 р. довести інформацію про умови оформлення субсидій до всіх сімей України.