ua en ru

Кабмін прийняв відставку миколаївського губернатора Мерікова

Кабмін прийняв відставку миколаївського губернатора Мерікова Фото: Володимир Гройсман

Кабінет міністрів України прийняв відставку голови Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова. Про це йдеться в сьогоднішньому відповідному розпорядженні Кабміну, передають українські ЗМІ. На даний момент документ перебуває на підписі Президента.

Так, свою відставку екс-губернатор пояснив бажанням зупинити хвилю спекуляцій і стабілізувати ситуацію в Миколаївській області.


"Своєю заявою про відставку я ставлю крапку в розхитуванні політичної ситуації в області. З себе відповідальності не знімаю і не хочу, щоб область захлеснула хвиля спекуляцій і політичної проституції. Опоненти не раз вкидали всілякі інсинуації, піднімаючи політичні прапори, розбурхуючи людей. А уявні соратники, олігархи-рейдери, так і норовили підставити підніжку, намагаючись прокласти собі дорогу в губернаторське крісло", – повідомила прес-служба Вадима Мерікова.

У своїй заяві Меріков також підбив підсумок роботи на посаді очільника області.

"Я прийшов на посаду з конкретними цілями і мені багато що вдалося зберегти світ, забезпечити безпеку та фінансову стабільність, налагодити допомогу і підтримку військовим, демобілізованим, їх сім'ям, реалізувати не один інвестиційний проект. Незалежно від посади, я залишаюся патріотом України і Миколаївської області", - зазначив він.

Нагадаємо, 15 червня в ході відкриття виробничо-перевантажувального комплексу Bunge Україна (володіє в Україні торговою маркою "Олейна") в Миколаєві, Порошенко повідомив, що Меріков просив його про відставку, незважаючи на успіхи в роботі.

Як повідомлялося, раніше голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков відсторонив від посади першого заступника губернатора Миколи Романчука, у зв'язку з корупційним скандалом.

Президент Петро Порошенко в липні 2014 звільнив з посади голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Романчука і призначив замість нього Вадима Мерікова.