ua en ru

Кабмін прийняв новий перелік екологічно небезпечних об'єктів

Кабінет міністрів України вчора, 28 серпня 2013 р. прийняв постанову про новому переліку видів діяльності та об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку.

Кабінет міністрів України вчора, 28 серпня 2013 р. прийняв постанову про новому переліку видів діяльності та об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку. Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на документ, наявний у розпорядженні видання.

В новий перелік увійшли теплові електростанції, гідроелектростанції на річках, гідроакумулюючі електростанції, ядерні установки, уранові об'єкти та об'єкти, призначені для роботи з радіоактивними відходами.

Особливо небезпечним з точки зору екології є виробництво будівельних матеріалів, виробництво у сфері чорної і кольорової металургії, а також видобуток і переробка корисних копалин.

У списку опинилися також об'єкти машинобудування і металообробки, за винятком тих, на яких немає цеху хімічної обробки.

До об'єктів хімічного виробництва поставилися особливо прискіпливо. У перелік потрапили фармацевтичні підприємства, підприємства з виробництва засобів захисту рослин, регуляторів росту, мінеральних добрив, полімерних і полимеросодержащих матеріалів, основних хімічних речовин, а також об'єкти із зберігання будь-яких хімічних продуктів незалежно від методів і обсягу виробництва.

Вчора була створена робоча група на чолі з віце-прем'єр-міністром України Юрієм Бойко з доопрацювання цього документа.

Протягом двох тижнів цей перелік буде доопрацьований разом з представниками бізнесу.