ua en ru

Кабмін перетворив ДП "Державна продовольчо-зернова корпорація України" у державне ПАТ

Кабінет міністрів України погодився з пропозицією Міністерства аграрної політики та продовольства щодо перетворення державного підприємства "Державна продовольчо-зернова корпорація України" у державне публічне акціонерне товариство "Державна продовольчо-зернова корпорація України". Про це йдеться в постанові Кабміну від 6 червня 2011 р. № 593.
Згідно документу, повноваження з управління корпоративними правами підприємства буде здійснювати Мінагрополітики.
Кабмін також встановив, що "100% акцій державного публічного акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України", які випускаються на величину його статутного капіталу, залишаються у державній власності до прийняття окремого рішення Кабінету міністрів України; державне публічне акціонерне товариство "Державна продовольчо-зернова корпорація України" не може вчиняти дії стосовно майна, переданого до його статутного капіталу, наслідком яких може бути відчуження майна, у тому числі передача його до статутного капіталу інших господарських організацій, передача в заставу тощо".
ДПЗКУ управляє 36 елеваторами, комбінатами хлібопродуктів та хлібними базами, у тому числі Одеським і Миколаївським портовим елеваторами.