ua en ru

Кабмін перетворив "Укртелефільм" у публічне акціонерне товариство

Кабмін перетворив "Укртелефільм" у публічне акціонерне товариство Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Проект відповідної постанови було підготовлено Держкомтелерадіо

Кабінет міністрів України перетворив державне підприємство "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм" у публічне акціонерне товариство "Укртелефільм". Відповідну постанову Кабмін ухвалив сьогодні, 18 серпня 2017 року, повідомляє "Урядовий портал".

Проект відповідної постанови було підготовлено Держкомтелерадіо, документ визначає механізм перетворення держпідприємства у ПАТ.

Як зазначається, комісію з перетворення підприємства буде сформовано з представників Держкомтелерадіо, Фонду державного майна, представників підприємства та профспілкової організації підприємства.

"Для визначення розміру статутного капіталу товариства Держкомтелерадіо повинен утворити інвентаризаційну комісію. У разі небажання представників підприємства брати участь у роботі комісії, інвентаризація майна підприємства проводитиметься без їхньої участі із включенням до складу комісії представника правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що Міністерство соціальної політики, Пенсійний фонд та Державна аудиторська служба мають забезпечити проведення перевірок фінансово-господарської діяльності "Укртелефільму" під час його перетворення в товариство.

Нагадаємо, у липні 2016 року "Укртелефільм" очолив Сергій Омельчук.