ua en ru

Кабмін припинив біржову приватизацію низки великих енергооб'єктів

Кабмін припинив біржову приватизацію низки великих енергооб'єктів Фото: Кабмін

Кабмін припинив біржову приватизацію об'єктів паливно-енергетичного комплексу і групи "Г" до перегляду початкової ціни

Кабінет міністрів України припинив біржову приватизацію об'єктів паливно-енергетичного комплексу і групи "Г" до перегляду початкової ціни. Про це йдеться в постанові №612 від 19 серпня "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р. № 1891 та від 24 червня 2015 р. № 525", опублікованій на сайті уряду.

"Установити, що:

початкова ціна, встановлена для об'єктів групи Г та паливно-енергетичного комплексу до набрання чинності цією постановою, підлягає перегляду державними органами приватизації в місячний строк з урахуванням особливостей, передбачених абзацом третім пункту 79 Методики оцінки майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р. № 1891;

продаж акцій об'єктів групи Г та паливно-енергетичного комплексу, що належать державі у господарських товариствах, на фондових біржах припиняється до перегляду початкової ціни", - йдеться в по.станові.

Також повідомляється, що рекомендації та пропозиції щодо початкової ціни пакетів акцій об'єктів групи Г та паливно-енергетичного комплексу, що підлягають приватизації, приймаються у формі рішення, яке підлягає обов'язковому розгляду державними органами приватизації під час визначення умов продажу.

Нагадаємо, Кабмін доручив залучити юристів для захисту прав України у спорі про втрату майна "Нафтогазу" в Криму.