ua en ru

Кабмін пропонує ВР ратифікувати протокол про стійкий транспорт до рамкової конвенції про охорону Карпат

Кабмін пропонує ВР ратифікувати протокол про стійкий транспорт до рамкової конвенції про охорону Карпат Фото: Кабінет міністрів України

У парламенті зареєстрований відповідний законопроект

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді ратифікувати протокол про стійкий транспорт до рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат. Відповідний законопроект №0081 був зареєстрований у Раді 19 січня 2016 року.

Зокрема, протокол був підписано 26 вересня 2014 року в Мікулове (Чехія).

Документ підписали уряди Чехії, Угорщини, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини та України.

Мета протоколу полягає в посиленні та зміцненні співпраці вищевказаних країн для розвитку сталого вантажного і пасажирського транспорту і відповідної транспортної інфраструктури в Карпатах, при цьому уникаючи, зменшуючи і, при необхідності, пом'якшуючи і компенсуючи негативні екологічні та соціально-економічні наслідки розвитку транспорту та інфраструктури.

Зазначимо, що стійкий транспорт - це будь-який спосіб або організаційна форма пересування, що дозволяють знизити рівень впливу на навколишнє середовище.

Нагадаємо, Кабмін пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду з Японією про виділення Україні 300 млн доларів макрофінансової допомоги.