ua en ru

Кабмін пропонує встановити строк контрактів на постачання альтернативної енергії бюджетникам від 5 років

Кабмін пропонує встановити строк контрактів на постачання альтернативної енергії бюджетникам від 5 років Фото: Кабмін

Законопроект зареєстрований в Раді

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді законопроект про внесення змін до статті 19 Закону України "Про теплопостачання" щодо укладання довгострокових договорів на постачання теплової енергії, виробленої з альтернативних джерел енергії, бюджетним установам, який спрямований на заміщення газу при виробництві тепла. Про це повідомляє УНІАН.

Відповідно до проекту закону, термін дії договору про постачання теплової енергії, виробленої на теплогенеруючих установках з використанням альтернативних джерел енергії, для бюджетної організації не має бути меншим 5 років.

Також у документі пропонується надати правові гарантії інвесторам щодо повернення коштів, вкладених у реалізацію проектів з виробництва теплової енергії в теплогенеруючих установках з використанням альтернативних джерел енергії і альтернативних видів палива, яке постачається бюджетним установам.

В пояснювальній записці підкреслюється, що необхідність прийняття законопроекту обумовлена зростаючими генеруючими потужностями альтернативної енергетики і вимогою гарантій з боку інвесторів.
Так, у 4 кварталі 2014 р. в Україні були введені в експлуатацію об'єкти теплогенерації на альтернативних видах палива та альтернативних джерелах енергії потужністю 450 МВт, у тому числі в бюджетній сфері - близько 200 МВт.

Нагадаємо, міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що Україна має намір продовжити договір на імпорт електроенергії з Росії на 2016 рік.