ua en ru

Кабмін пропонує посилити контроль за наданням та реалізацією держдопомоги, яка виділяється суб'єктом господарювання

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий проект закону № 11118, яким пропонується посилити контроль за надання державної допомоги суб'єктам господарювання. Про це йдеться в проекті закону "Про державну допомогу суб'єктам господарювання", текст якого опублікований на офіційному сайті ВР.

Згідно з проектом закону, повинна бути створена нова система контролю за виділення та реалізацій державної допомоги. Так, уповноваженим органом, який повинен відстежувати виділення держдопомоги, у вигляді субсидій, дотацій, списання боргів, компенсації збитків, визначається Антимонопольний комітет України. У його функції, зокрема, буде входити ведення реєстру отримувачів такої допомоги та аналіз ефективності державних програм. Передбачається, що всі рішення АМКУ стануть обов'язковими для виконання всіма органами влади.

Планується, що сфера діяльності законопроекту не буде поширюватися на підтримку у сфері сільськогосподарського виробництва та рибальства, виробництва зброї і військового спорядження для потреб Збройних Сил України, господарської діяльності, пов'язаної з наданням послуг, що становлять спільний економічний інтерес і інвестуванням в об'єкти інфраструктури із застосуванням процедур державних закупівель.

Крім того, згідно з Прикінцевими положеннями законопроекту, він набуде чинності через три роки після опублікування.