ua en ru

Кабмін пропонує Раді заборонити стягнення коштів зі спецрахунків боржників - електропостачальників

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України заборонити стягнення коштів, які знаходяться на спецрахунках боржників-підприємств електропостачання

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України заборонити стягнення коштів, які знаходяться на спецрахунках боржників-підприємств електропостачання. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 5098 "Про внесення зміни до статті 65 закону України "Про виконавче провадження" (щодо підприємств - учасників ринку електричної енергії)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Так, законопроект пропонує внести доповнення до статті 65 закону України "Про виконавче провадження", згідно з яким "не підлягають стягненню в порядку, встановленому цим законом: кошти, що перебувають на поточних рахунках із спеціальним режимом використання електропостачальників, виробників, які виробляють електричну енергію на атомних електричних станціях та гідроелектростанціях (крім мікро-, мінігідроелектростанцій та малих гідроелектростанцій), системного оператора, електропередавального підприємства, оператора ринку, гарантованого покупця та Фонду врегулювання вартісного дисбалансу за зобов'язаннями зазначених суб'єктів ринку".

"Реалізація проекту закону дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств - учасників ринку електричної енергії", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Як зазначається у пояснювальній записці, проект закону розроблено на виконання абзацу 5 підпункту 2) пункту 14 розділу VI закону України від 24 жовтня 2013 р. № 663-VII "Про засади функціонування ринку електричної енергії України".

Нагадаємо, закон № 663-VII "Про засади функціонування ринку електричної енергії України", який запускає процес реформування ринку електроенергії, набув чинності з 1 січня 2014 р.