ua en ru

Кабмін пропонує Раді збільшити витрати держбюджету-2014 на соцзахист та протезування учасників АТО на 9,1 млн грн

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України збільшити видатки з державного бюджету у 2014 р. на соціальний захист та протезування ветеранів та учасників антитерористичної операції (АТО) на 9 млн 184 тис грн.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України збільшити видатки з державного бюджету у 2014 р. на соціальний захист та протезування ветеранів та учасників антитерористичної операції (АТО) на 9 млн 184 тис грн. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 5146 про внесення змін до додатка № 3 до закону України "Про державний бюджет України на 2014 р." (щодо соціального захисту інвалідів, ветеранів та учасників антитерористичної операції)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Як зазначається у пояснювальній записці, даний проект закону передбачає внесення змін до держбюджету на 2014 р. у частині збільшення видатків за бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері соціального захисту інвалідів та ветеранів" на 2 млн 184,2 тис. грн та запровадження нової бюджетної програми "Забезпечення протезуванням та ортезуванням виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок" у обсязі 7 млн грн за рахунок відповідного зменшення видатків за бюджетною програмою "Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом міністрів України".

На думку авторів законопроекту, ухвалення даного документу дасть змогу оперативно вирішити питання ліквідації Державної служби з питань інвалідів та ветеранів та функціонування новоутвореної Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Нагадаємо, Кабмін вніс цей законопроект до Ради 9 жовтня 2014 р.