ua en ru

Кабмін пропонує Раді уповноважити уряд встановлювати плату за адмінпослуги

Кабмін пропонує Раді уповноважити уряд встановлювати плату за адмінпослуги Фото: Кабмін

Кабмін пропонує ВР затвердити перелік з 563 адміністративних послуг

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді уповноважити уряд встановлювати розмір плати (адміністративний збір) за надання адміністративної послуги. Відповідний проект закону №3319 "Про перелік адміністративних послуг" був зареєстрований в парламенті 12 жовтня 2015 р.

Зокрема, документом пропонується затвердити перелік адміністративних послуг, що визначений у додатку до законопроекту. Так, Кабмін пропонує ВР затвердити перелік з 563 адміністративних послуг.

Уряд також пропонує парламентарям установити заборону щодо вимагання від суб'єктів звернення одержання адміністративних послуг, не передбачених законами та не внесених до переліку, затвердженого цим законопроектом.

Також законом пропонується внести зміни до закону "Про адміністративні послуги", якими передбачити: поширення його дії на набуття прав на конкурсних засадах та прав стосовно об'єктів, обмежених у цивільному обігу, і доповнити зазначений Закон новим пунктом щодо непоширення його дії на консульські дії, які вчинюються органами дипломатичної служби; повноваження уряду встановлювати розмір плати (адміністративний збір) за надання адміністративної послуги.

"Ураховуючи те, що документи дозвільного характеру належать до адміністративних послуг, передбачається включити їх до проекту Закону. У зв'язку з цим проектом Закону передбачається визнати таким, що втратив чинність, Закон України "Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", - сказано в законопроекті.

Нагадаємо, раніше Айварас Абромавічус заявив, що уряд підтримав законопроект Міністерства економічного розвитку торгівлі про скорочення адміністративних послуг. Адмінпослуги буде скорочено з 3 тис. до 570.