ua en ru

Кабмін пропонує Раді дозволити працівникам метрополітену штрафувати пасажирів за безквитковий проїзд

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України надати право посадовим особам метрополітену, розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з безквитковим проїздом пасажирів у метрополітені.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України надати право посадовим особам метрополітену, розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з безквитковим проїздом пасажирів у метрополітені. Про це йдеться у законопроекті № 4536а "Про внесення змін до статті 229 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо відповідальності за безквитковий проїзд у міському транспорті)" текст якого розміщений на сайті парламенту.

Законопроект пропонує надати органам електротранспорту (метрополітену) право розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з несплатою вартості проїзду у міському транспорті (метрополітені), для стягнення штрафів.

Так, законопроект пропонує внести зміни до статті 229 Кодексу України про адміністративні правопорушення, внісши в перелік органів пасажирського та електротранспорті, які від імені органів автомобільного транспорту та електротранспорту мають право розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення: начальників станцій метрополітену, їх заступників, чергових по залу, чергових по станції метрополітену, контролерів метрополітену.

"Прийняття проекту акта сприятиме можливості органам електротранспорту, зокрема метрополітену, розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з безквитковим проїздом пасажирів у метрополітені; підвищенню відповідальності пасажирів за сплату вартості проїзду у метрополітені (зменшенню кількості пасажирів, які ухиляються від сплати за проїзд); зменшенню фінансових втрат метрополітену", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.