ua en ru

Кабмін пропонує Раді звільнити від ПДФО доходи позичальників іпотечних кредитів

Кабмін пропонує Раді звільнити від ПДФО доходи позичальників іпотечних кредитів Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін вніс до парламенту відповідний законопроект

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді встановити, що доходи фізичної особи-позичальника, які виникають при анулюванні (прощенні) кредитором частини боргу відповідно до норм закону "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)", звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Відповідний законопроект №4005 був зареєстрований в Раді 3 лютого 2016 року.

"Метою законопроекту є створення дієвого механізму по врегулюванню проблемних питань, пов'язаних із погашенням заборгованості, вираженої в іноземній валюті у спосіб, визначений Законом України "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)", - сказано в пояснювальній записці.

Нагадаємо, зареєстрований у Верховній Раді України законопроект №4004 "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)" передбачає реструктуризацію для 37 тис. українських сімей.