ua en ru

Кабмін пропонує Раді забезпечити соцзахист інвалідів та учасників АТО

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України забезпечити соціальний захист інвалідів, ветеранів та учасників антитерористичної операції.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України забезпечити соціальний захист інвалідів, ветеранів та учасників антитерористичної операції. Відповідний законопроект № 5146 "Про внесення змін до додатка № 3 до закону України "Про державний бюджет України на 2014 р." (щодо соціального захисту інвалідів, ветеранів та учасників антитерористичної операції) " уряд зареєстрував сьогодні у парламенті.

Станом на 14:55 текст законопроекту на сайті Ради відсутній.

Проте, як повідомила сьогодні прес-служба Міністерства соціальної політики, 8 жовтня 2014 р. на засіданні Кабінету міністрів було схвалено зміни до закону "Про реабілітацію інвалідів в Україні", якими пропонується уточнити обсяг заходів, засобів, послуг, що визначаються в індивідуальній програмі реабілітації інваліда відповідно до державної типової програми реабілітації інвалідів (чинна редакція встановлює, що її обсяги не можуть бути меншими від передбачених програмою).

"Це дасть підстави лікарю призначати людині з інвалідністю виключно ті послуги, засоби та вироби, що дійсно необхідні конкретній людині, а не все, що передбачено державною типовою програмою", - зазначила міністр соціальної політики Людмила Денісова.

Окрім того, пропонується відповідно до закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" вилучити норми щодо ліцензування діяльності протезно-ортопедичних підприємств, оскільки такий вид господарської діяльності не підлягає ліцензуванню.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України збільшив фінансування на 279 млн грн для протезування учасників АТО.