ua en ru

Кабмін пропонує продовжити безмитний імпорт цифрових ТВ-тюнерів

Кабмін пропонує продовжити безмитний імпорт цифрових ТВ-тюнерів Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Безмитний імпорт ТВ-тюнерів хочуть продовжити до 2020 року

Кабінет міністрів України схвалив проект закону, яким пропонується продовжити до 2020 року безмитний імпорт цифрових ТВ-тюнерів. Відповідний законопроект є в розпорядженні РБК-Україна.

Документ пропонує на період впровадження цифрового мовлення продовжити безмитний імпорт цифрових ТВ-тюнерів, які підтримують стандарт DVB-T2. Також в уряді зазначають, що, за останніми даними, ефірним способом прийому телесигналу користується 32,3% домогосподарств в Україні. З них тільки 8% приймають ефірний сигнал у цифровому стандарті.

Фото: законопроект про скасування мит для тюнерів

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що аналогове телемовлення планувалося відключити 31 серпня по всій країні. Однак суд заборонив Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення повністю відключати його.

У той же час уряд прийняв рішення про те, що аналогове мовлення в прикордонних з Російською Федерацією (РФ) районах буде збережено до 1 травня 2019 року. Крім того, Нацтелерадіо визначить перелік каналів, які продовжать вести мовлення в аналоговому форматі на території України для захисту інформаційного простору при переході на цифровий сигнал.