ua en ru

Кабмін пропонує надати право місцевій владі вводити безготівкову оплату проїзду у міських електричках

Кабінет міністрів України на засіданні 11 грудня 2013 р. схвалив законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо електронних засобів безготівкової оплати та реєстрації проїзду в міському електричному транспорті", згідно з яким органи місцевого самоврядування отримають право запроваджувати безготівкову оплату за проїзд у міському електричному транспорті. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Як зазначив міністр інфраструктури Володимир Козак, поки що в Україні можливість безготівкового розрахунку за проїзд електротранспортом та ведення електронного обліку пасажирів-пільговиків законодавчо не врегульовано.

"Оскільки на сьогодні немає відповідних нормативно-правових документів, Мінінфраструктури розробило цей законопроект, яким запропоновано ввести термін АСОП - автоматизована система безготівкової оплати та реєстрації проїзду та електронний проїзний документ", - розповів міністр.

Козак додав, що рішення про введення автоматизованої системи безготівкової оплати та реєстрації проїзду в електротранспорті прийматиме місцева влада. У разі використання системи безготівкової оплати обов'язковими будуть електронні квитки для пільгових категорій громадян.

Загальні вимоги до автоматизованої системи затверджуватиме Кабінет міністрів України.