ua en ru

Кабмін підвищив мінімальну ціну на горілку на 7,3% - до 28 грн, ціни на вино та коньяк залишилися без змін

Кабінет міністрів України підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку на 7,3% - до 28 грн за 0,5 літру, ціни на вино та коньяк збільшуватися не будуть. Про це на брифінгу заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розуміємо, що об'єми продажів після підвищення цін можуть зменшитися, та покупець не одразу звикне до збільшення ціни. Ми зійшлися на тому, що не будуть підняті ціни на вино, коняк, і я думаю, що лікеро-горілчана галузь може бути збалансована", - зазначив Присяжнюк.

Міністр додав: "Ми пропонували не підвищувати мінімальні ціни (на горілку) до 30 грн, та зупинилися на 28 грн, як ми пропонували".

Нагадаємо, у серпні ц.р. Міністерство фінансів України пропонувало підвищити ціни на деякі види алкогольних напоїв. Згідно з проектом постанови Кабміну, мінімальна ціна пляшки горілки, 5 л мала збільшиться до 30,1 грн, на коньяк (бренді) - на 17,9%, до 41 грн для трьохзоряного, на 18,4%, до 46 грн - для чотирьох-і на 19,2%, до 52 грн - для п'ятизоряного. Роздрібна ціна пляшки вина теж має зрости - на 22,2%, до 22 грн, шампанського - на 11,5%, до 29 грн.

Читайте також: Парламент має намір підняти акциз на алкоголь на 11%, на сигарети - на 7,5%