ua en ru

Кабмін доручив СБУ створити реєстр об'єктів можливих терористичних загроз

Кабінет міністрів України затвердив план заходів з реалізації концепції боротьби з тероризмом, у рамках якої доручив Службі безпеки України до 2016 р. створити реєстр об'єктів можливих терористичних загроз. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 11 липня 2013 р. № 547-р

Крім того, уряд доручив СБУ, МВС, Міноборони, Мінприроди, Міненерговугілля, Мінрегіон, Мінпромполітики, ДСНС, Держгірпромнагляд, Адміністрації Держприкордонслужби, ДПтС, Управління державної охорони, місцеві органи виконавчої влади у 2014 - 2017 рр. розробити та впровадити стандарти, правила, технічні умови антитерористичної захищеності об'єктів можливих терористичних посягань, зокрема особливі правила антитерористичної безпеки.

Також Кабімн доручив СБУ, МВС, Міноборони, Мініфраструктури, Міненерговугілля, Мінпромполітики, ДСНС, Адміністрація Держприкордонслужби, ДПтС, Управління державної охорони у 2014-2015 рр. розробити методику ідентифікації об'єктів можливих терористичних посягань.

СБУ та МВС також повинні розробити та затвердити критерії віднесення об'єктів незалежно від форми власності до переліку об'єктів можливих терористичних посягань.

Також СБУ й органи центральної виконавчої влади мають до 2014 р. вжити заходи щодо захисту даних від несанкціонованого вторгнення, а також до 2020 року впровадити використання системи криптографічного й технічного захисту інформації.

Також уряд доручив Адміністрації Держспецзв'язку, СБУ, МВС, МОН, Держкомтелерадіо, інші заінтересовані центральні органи виконавчої влади до 2020 рр. забезпечити під час впровадження сучасних інформаційних систем і технологій, призначених для поліпшення стану інформаційного забезпечення боротьби з тероризмом, виконання заходів з криптографічного та технічного захисту інформації.

Крім того, Кабмін доручив силовим міністерствам і Міністерству енергетики і вугільної промисловості і Міністерству промислової політики посилити контроль за обліком вибухових речовин.

Крім того, за дорученням уряду силові відомства повинні проводити профілактичної роботи з особами, поведінка яких свідчить про їх наміри проводити терористичну діяльність.