ua en ru

Кабмін доручив перевірити дані про фактичне місце проживання переселенців

Кабмін доручив перевірити дані про фактичне місце проживання переселенців Фото: Кабінет міністрів України

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду

Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України було внесено зміни до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Так, акт було розроблено у зв’язку з прийняттям урядової постанови „Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам”, якою удосконалено систему призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам та здійснення контролю за їх виплатою.

"Внесеними змінами, зокрема, передбачено проведення головним державним соціальним інспектором та державним соціальним інспектором перевірки достовірності та повноти інформації про фактичне місце проживання (перебування) переселенця, складання за її результатами акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї", - сказано в повідомленні.

Водночас такий інспектор уповноважений здійснювати контроль за призначенням (відновленням) виплати переселенцям пенсій, усіх видів соціальної допомоги, компенсацій тощо та наданням соціальних послуг, пільг за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, фондів загальнообов’язкового соціального держстрахування.

Нагадаємо, Німеччина виділить Україні 72 млн євро на економічне і регіональний розвиток, енергоефективність та допомогу переселенцям.