ua en ru

Кабмін доручив провести інвентаризацію та перевірку всіх звалищ в Україні

Кабмін доручив провести інвентаризацію та перевірку всіх звалищ в Україні Фото: Остап Семерак

Органи місцевого самоврядування повинні повідомити про затвердження санітарних норм і поводження з відходами на звалищах

Кабінет міністрів доручив Міністерству екології та природних ресурсів, місцевим держадміністраціям провести інвентаризацію всіх звалищ і перевірити їх на предмет дотримання природоохоронного законодавства. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив глава Мінекології Остап Семерак.

"Сьогодні Кабінет міністрів підтримав мою пропозицію про перевірку всіх міст видалення відходів на предмет відповідності цих процедур українського природоохоронного законодавства", - підкреслив Семерак.


За його словами, Кабмін дав відповідні доручення органам місцевого самоврядування провести інвентаризацію існуючих звалищ.

"Також провести і сформувати перелік сміттєзвалищ, які перевантажені... які не відповідають нормам екологічної безпеки і вимагають закриття", - додав Семерак.

Нагадаємо, вчора, 31 травня, повідомлялося, що Міністерство екології та природних ресурсів ініціює перевірки сміттєзвалищ на території України.