ua en ru

Кабмін доручив КМДА залучити кредит у розмірі 2 млрд грн для погашення заборгованості по різниці в тарифах перед "Київенерго" та "Київводоканалом".

Кабмін доручив КМДА залучити кредит у розмірі 2 млрд грн для погашення заборгованості по різниці в тарифах перед АЕК «Київенерго» та ВАТ «Київводоканал». Про це повідомив сьогодні журналістам голова правління «Київенерго» Едуард Соколовський, передає кореспондент РБК-Україна.

Е.Соколовський зазначив, що відповідна постанова уряду була прийнята 31 травня 2010 р. Згідно із документом, Кабмін погодився із пропозицією КМДА щодо залучення кредитів у фінансово-кредитних установах для покриття тимчасових касових розривів загального фонду міськбюджету Києва на 2 млрд грн із строком погашення до кінця 2010 р.

Кабмін доручив КМДА забезпечити погашення заборгованості із відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, підприємствам, установам та організаціям, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії, послуг з водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися, або погоджувалися вдіповідними органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, перед «Київенерго» та «Київводоканалом».

Кабмін доручив КМДА забезпечити зарахування коштів у сумі 2 млрд грн на окремий рахунок, відкритий «Київенерго» в органах Державного казначейства для погашення заборгованості з оплати спожитого газу перед «Нафтогазом».

Також Кабмін доручив КМДА для здійснення розрахунків міського бюджету Києва за кредитами, отриманих згідно з цією постановою, забезпечити залучення додаткових фін ресурсів до міськбюджету, насамперед, за рахунок збільшення обсягів надходження оплати за землю та оренду комунального майна.