ua en ru

Кабмін доручив "Адміністрації морських портів" відповідати за організаційне супроводження системи дальньої ідентифікації суден

Кабінет міністрів України доручив ДП "Адміністрація морських портів України" відповідати за організаційно-технічне супроводження із створення системи дальньої ідентифікації суден.

Кабінет міністрів України доручив ДП "Адміністрація морських портів України" відповідати за організаційно-технічне супроводження із створення системи дальньої ідентифікації суден. Про це йдеться у постанові уряду № 274 від 17 липня 2014 р.

Відповідні зміни Кабмін вніс до пункту 2 постанови Кабінету міністрів України від 14 травня 2008 р. № 459 "Питання дальньої ідентифікації та контролю місцезнаходження суден".

Так, згідно з документом, уряд доручив Міністерству інфраструктури України призначити відповідальними державне підприємство "Адміністрація морських портів України" за організаційно-технічне супроводження, взаємодію з міжнародними центрами системи ідентифікації з технічних питань та за обробку даних і забезпечення взаємодії, в тому числі міжнародної, під час обміну інформацією за результатами роботи системи ідентифікації суден.

За відповідне оснащення суден уряд доручив призначити відповідальними державне підприємство "Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України".

У зв'язку з цим, Мінінфраструктури повинно разом з Міністерством закордонних справ подати Міжнародній морській організації оновлену інформацію про підприємства, що забезпечують функціонування Національного центру дальньої ідентифікації та контролю місцезнаходження суден.