ua en ru

Кабмін підтримує збільшення фінансування Держприкордонслужби

Кабмін підтримує збільшення фінансування Держприкордонслужби Фото: українські прикордонники (dpsu.gov.ua)

Кабмін буде сприяти технічному переоснащенню прикордонників

Кабінет міністрів України підтримав збільшення фінансування Державної прикордонної служби України (ДПСУ). Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає "Урядовий портал".

"Для уряду є абсолютним пріоритетом надійність державного кордону, ефективна боротьба з контрабандою - адже нам треба виробляти нашу конкурентну продукцію, і без ефективного контролю на кордоні, це неможливо, а також сервіс. Важливо, щоб наші громадяни, особливо після введення безвізового режиму з ЄС, нормально перетинали державний кордон", - сказав Гройсман на зустрічі з новим головою ДПСУ Петром Цигикалом і колишнім керівником відомства, в даний час радником Президента України, Віктором Назаренко.

За словами прем'єр-міністра, Кабмін буде підтримувати позитивні зміни в роботі прикордонників - шляхом технічного переоснащення пунктів перетину кордону, збільшення бюджетного фінансування ДПСУ, а також за рахунок реалізації суміжних проектів, зокрема будівництва автодоріг та об'єктів інфраструктури на кордонах.

Нагадаємо, раніше новий глава ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у відомстві вивчають питання розширення повноважень Держслужби.