ua en ru

Кабмін планує створити загальнодержавний онлайн-реєстр вакансій

Кабмін планує створити загальнодержавний онлайн-реєстр вакансій Фото: голова Кабміну Арсеній Яценюк

Уряд прийняв Стратегію подолання бідності

Кабінет міністрів України планує створити загальнодержавний реєстр вакансій з вільним онлайн доступом та актуалізацією в режимі реально часу. Про це йдеться в Стратегії подоланні бідності, текст якої має РБК-Україна.

Також документом передбачається підтримка підприємницької ініціативи зареєстрованих безробітних шляхом надання допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи та надання послуг із фахового консультування, а також допомоги у плануванні та провадженні такої діяльності. Так, в стратегії прописано створення на місцевому рівні мережі спеціалізованих консультаційних центрів з питань організації та ведення власної справи.

Відповідно до стратегії планується надання компенсації витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та оплати праці роботодавцям, які працевлаштовують безробітних, що мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Крім того, передбачається розширення можливостей для працевлаштування осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції, у тому числі шляхом надання ваучера на професійну перепідготовку або підвищення кваліфікації.

До того ж Кабмін планує забезпечити ефективність профреабілітації осіб з інвалідністю, проведення їх навчання за професіями та спеціальностями відповідно до потреб ринку праці.

Нагадаємо, уряд планує скоротити рівень бідності в Україні у 2020 році до 15%, повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко в ході презентації Стратегії подолання бідності.