ua en ru

Кабмін планує знизити максимальну швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год

Кабмін планує знизити максимальну швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год Фото: Кабінет міністрів (РБК-Україна)

Наразі максимальна допустима швидкість 60 км/год

Кабінет міністрів України планує знизити максимальну швидкість руху в населених пунктах до 50 км/год (наразі максимально допустима швидкість 60 км/год). Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України "Укравтодор".

"Міністерство інфраструктури України погодило без змін проект постанови Кабінету міністрів України "Про внесення зміни до пункту 12.4 Правил дорожнього руху", надісланий листом Державного агентства автомобільних доріг України. Проект постанови… має за мету зменшення кількості ДТП на дорогах шляхом зменшення максимально дозволеної швидкості для транспортних засобів. З метою наближення законодавства України до Європейських стандартів, Проектом передбачаються зміни до пункту 12.4 Правил дорожнього руху в частині зменшення швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах з 60 до 50 км/год", - сказано у повідомленні.

При цьому з 23:00 до 6:00 у населених пунктах рух транспортних засобів дозволятиметься зі швидкістю не більше 60 км/год.

Нагадаємо, у червні виконуючий обов'язки голови "Укравтодору" Славомир Новак запропонував зменшити максимальну швидкість руху транспорту на дорогах в населених пунктах до 50 км/ч. "Усі європейські країни згодні, що першочерговим ворогом пішоходів і водіїв є швидкість... Потрібно почати говорити про збільшення штрафів за швидкість і зниження швидкості в містах з 60 до 50 км/год... У європейських містах обмеження швидкості складає 50 км/год , а в особливих пунктах - 30 км/год", - підкреслив в.о. голови держагентства.