ua en ru

Кабмін планує розробити законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів до 2018

Кабмін планує розробити законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів до 2018 Фото: Кабінет міністрів України

Документ має врахувати питання володіння і успадкування майна, утримання одного партнера іншим в разі непрацездатності

Кабінет міністрів України планує розробити законопроект про легалізацію одностатевого громадянського партнерства до 2018 року. Про це свідчить розпорядження №1393 від 23 листопада 2015 року, опубліковане на урядовому порталі 11 березня 2016 року.

Так, документом уряд затвердив план дій з реалізації Національної стратегії в сфері прав людини на період до 2020 року.

Зокрема, у розділі "Створення ефективної системи запобігання та протидії дискримінації" передбачається подання в другому півріччі 2017 року на розгляд Кабінету міністрів законопроекту про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав.

"Розроблення та подання на розгляд Кабінету Міністрів України законопроекту про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема володіння та наслідування майна, утримання одного партнера іншим в разі непрацездатності, конституційного права несвідчення проти свого партнера", - сказано в тексті розпорядження.

Нагадаємо, у 2015 році Верховна Рада України (ВРУ) прийняла проект закону №3442 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства в сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу)" за основу та в цілому.

Згідно з текстом законопроекту, забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці в залежності від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження.