ua en ru

Кабмін планує підвищити акцизи на бензин, для того, щоб залатати дірки в бюджеті, - експерт

Кабінет міністрів України планує підвищити акцизи на бензин для того, щоб залучити додаткові кошти для латання дірок у бюджеті. Про це в ефірі "5 каналу" заявив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

"Я не думаю, що це під когось робиться. Швидше за все, враховуючи те, як Козак (міністр інфраструктури України) тоді починав цю тему піднімати, зараз актуалізовано це питання на рівні того, що люди бачать документи, проекти внесення змін до Податкового кодекс, який передбачатиме збільшення акцизів - це, швидше за все, означає, що в уряді є люди, які шукають механізми отримання коштів, наповнення бюджету", - зазначив Корольчук.

У свою чергу, народний депутат Партії регіонів Віктор Бондар, сказав на це, що у Кабміну немає іншого вибору, крім як підняти акциз на бензин, для того, щоб відремонтувати українські дороги.

"Іншого виходу для пошуку грошей на відновлення доріг сьогодні немає. Якщо цього року ми не вкладемо потужні кошти у відновлення доріг, наступного року ми будемо мати проблему в три рази більше. Тому, я думаю, Кабмін абсолютно логічно йде на те, щоб знайти кошти, акумулювати і направити їх у цьому році на ремонт доріг", - наголосив Бондар.

Читайте також: Мінфін пропонує на 50% підвищити акцизи на бензин і дизпаливо, щоб відремонтувати дороги