ua en ru

Кабмін планує передати Кіхтенку повноваження Донецької облради, - Зубко

Кабінет міністрів планує передати голові Донецької обласної державної адміністрації Олександру Кіхтенку повноваження Донецької обласної ради. Про це в ефірі 5 каналу заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"На сьогоднішній день, так, самоврядування у Луганській області, воно фактично самоусунулася від виконання своїх обов'язків ще в червні місяці. І уряд на сьогоднішній день передала всі повноваження главі адміністрації пану Москалю. Зараз таке ж рішення чекає на Донецьку область, тому що останній раз вони збиралися у вересні місяці, і зараз вони більше не хочуть брати на себе відповідальність. Тому ми говоримо про запровадження конституційних змін...", - заявив він.

"Ми не можемо перебирати повноваження на адміністрацію, що призначається сьогодні з Києва... Ми повинні дати остаточну шанс, і це було дано в січні місяці і в Луганській області, і в Донецькій області для того, щоб ці депутати зібралася...", - додав він.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів на час проведення антитерористичної операції передав Луганській обласній державній адміністрації повноваження Луганської обласної ради в частині бюджету.