ua en ru

Кабмін планує до кінця липня домовиться з ЄС про отримання макрофінансової допомоги

Кабінет міністрів України затвердив план першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2012 р., згідно з яким до кінця липня профільні міністерства повинні закінчити підготовку плану макрофінансової допомоги ЄС. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну № 184-р від 5 квітня 2012

"З метою залучення макрофінансової помощіЕвропейского Союзу:
завершити переговори щодо укладення Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС та кредитної угоди між Україною (як позичальником), Національним банком України (як агентом позичальника) та ЄС (як кредитором) для отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу ", - йдеться в розпорядженні Кабміну.

Крім того, Кабмін доручив підготувати відповідний проект закону про ратифікацію такої угоди.

Також Кабмін доручив Мінфіну, Мін'юсту і Міненерговугілля до травня розробити з метою залучення технічної допомоги ЄС та її використання проект рішення уряду щодо використання у 2012 р. коштів, які надходять від ЄС в рамках виконання угоди про фінансування програм "Підтримка впровадження енергетичної стратегії України".

Уряд також доручив профільним міністерствам і відомствам підготувати ряд проектів законів з метою поглиблення торговельного та секторального співробітництва.Зокрема: здійснити заходи щодо модернізації газотранспортної системи України та реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна", забезпечити виконання зобов'язань в рамках договору про заснування Енергетичного співтовариства, завершити переговори про підписання угоди між ЄС і Україною про спільний авіаційний простір.

Також Кабмін доручив Міноборони, МВС і МЗС забезпечити розвиток співробітництва в сфері зовнішньої політики та політики безпеки. В цей бло кпитань входить підготовка і підписання угоди про спрощення візового режиму з ЄС та залучення України до формування бойових і тактичних груп ЄС.