ua en ru

Кабмін планує 2 грудня внести в Раду проект податкової реформи і бюджету

Кабмін планує 2 грудня внести в Раду проект податкової реформи і бюджету Фото: Володимир Гройсман

Гройсман допустив, що для прийняття бюджету можуть бути скликані позачергові засідання Ради

Кабінет міністрів України планує 2 грудня внести до Верховної Ради України проект податкової реформи і державного бюджету. Про це заявив спікер Ради Володимир Гройсман за результатами наради за участю представників уряду, профільних комітетів і керівників фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Домовилися про те, що виходячи з того, що уряд планує внести до парламенту 2 грудня проекти законів, що стосуються податкової реформи і бюджету, я запропонував, щоб ми негайно об'єднали зусилля, і до 2 числа, депутати спільно з урядом попрацювали над тим, щоб максимально узгодити всі позиції", - сказав Гройсман.

Гройсман підкреслив, що податкова система, яка буде прийнята, повинна влаштовувати Міжнародний валютний фонд і бути стимулюючою для розвитку економіки і створення робочих місць.

"Я дуже хочу, щоб Україна увійшла в новий рік з новим бюджетом, але не під ялинку", - зазначив спікер.

При тому Гройсман допустив, що для прийняття бюджету можуть бути скликані позачергові засідання Ради. "Я не бачу ніяких обмежень і переконаний, що більшість нардепів можуть підтримати проведення чергових та позачергових засідань", - сказав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України і місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на технічному рівні погодили проект податкової реформи.