ua en ru

Кабмін перерозподілить кошти Мінекології на закупівлю авто для поліції

Кабмін перерозподілить кошти Мінекології на закупівлю авто для поліції Фото: глава Мінекології Остап Семерак

В попередні періоди кошти були витрачені на кілька проектів, зокрема Київського метрополітену

Кабінет міністрів України доручив Міністерству екології та природних ресурсів провести переговори з японськими приватними компаніями щодо можливості використання залишку коштів від екологічних проектів на закупівлю автомобілів для поліцейських патрулів. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні в ході позачергового засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У серпні - вересні 2015 року Міністерство екології та природних ресурсів погодило з японськими приватними компаніями план 53 реалізації проектів щодо заміни світильників на LED-основі. Є залишок коштів... На жаль, ті процедури, які були організовані, зазнали фіаско, було проведено службове розслідування. Результатом цього службового розслідування було скасування цих тендерних процедур. Зараз правоохоронні органи проводять розслідування. Тим часом, ми в квітні і травні цього року проводили постійні переговори і консультації з представниками японських компаній, і вони просять нас, щоб ми до кінця цього місяця висловили свою позицію щодо розвитку цього проекту", - сказав глава Мінекології Остап Семерак.


При цьому він поінформував, що в попередні періоди кошти були витрачені на кілька проектів, зокрема Київського метрополітену, - 1,9 млрд грн і на закупівлю автомобілів для потреб поліції - понад 500 млн грн.

"Я хотів би попросити, Володимир Борисович (Гройсман, - ред.), дати доручення для Мінекології, щоб ми провели і завершили переговори з японськими приватними компаніями щодо можливості направлення залишку коштів, отриманих за договорами продажу установок, які націлені на реалізацію проектів цільових екологічних, "зелених" інвестицій, зокрема на закупівлю патрульних автомобілів у розмірі 100% від суми залишку", - сказав Семерак

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство екології і природних ресурсів України планує пропонувати представникам бізнесу родовища бурштину для видобутку на відкритих аукціонах.