ua en ru

Кабмін перерозподілив 1 млрд грн між обласними бюджетами з держбюджету-2015

Кабмін перерозподілив 1 млрд грн між обласними бюджетами з держбюджету-2015 Фото: Кабмін

Дотація буде розподілена у два етапи

Кабінет Міністрів України перерозподілив 1 мільярд гривень між обласними бюджетами з державного бюджету на 2015 р. Відповідна постанова № 833 від 13 жовтня опублікована на сайті уряду.

Таким чином Кабмін вніс зміни до урядової постанови № 727 від 16 вересня 2015 р.

"Внести до Порядку та умов надання стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 р. № 727 "Деякі питання стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам"... Затвердити розподіл стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на 2015 рік між обласними бюджетами в обсязі 1 000 000 тис. гривень", - сказано в тексті документу.

Зокрема, дотація розподіляється у два етапи. Перший етап - між місцевими бюджетами у таких пропорціях: не менш як 20 відсотків - для обласних бюджетів; не більш як 80 відсотків - для бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів та бюджетів об'єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад. На другому етапі дотація розподіляється між обласними бюджетами.

Крім того, Кабмін встановив формулу розрахунку обсягу дотації на другому етапі для обласних бюджетів.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала перерозподіл коштів з місцевих бюджетів окупованих населених пунктів Донбасу на відновлення інфраструктури на території Донецької та Луганської області.